Historiek

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als werknemer bij een plaatselijke loodgieter, startte ik in 1996 mijn eigen eenmanszaak op. In die periode was het nog zo dat de loodgieter instond voor het sanitair, centrale verwarming, zinkwerk (goten) en roofing (platte daken). Het pannendak daarentegen werd uitgevoerd door de ‘pannendekker’.

In 1998 werd een eerste werknemer aangeworven, in 2000 een tweede. Ondertussen evolueerde de bouw zodanig dat de meeste loodgieters zich nog enkel gingen toeleggen op sanitair en centrale verwarming, met als extra eventueel een aantal nieuwe technieken zoals ventilatie en airco. De term loodgieter verdween en men sprak over de ‘installateur’.

De zink- en roofingwerken werden doorgeschoven naar de pannendekker. Later kreeg die de naam dakwerker, wat een ruimere benaming is en ook beter de eigenlijke werkzaamheden omvat : het (regen)waterdicht maken van het gebouw in zijn totaliteit.

Bijgevolg kwam ik voor de keuze te staan om beide (los van elkaar staande beroepen) te blijven combineren (en dan ook bijkomend personeel aan te werven), of me gaan toeleggen op slechts 1 activiteit. Die keuze werd gemaakt in 2004, toen gestopt werd met sanitair en centrale verwarming om ons volledig te gaan specialiseren in de dakenwereld. Hiervoor werd er o.a. geïnvesteerd in een mobiele kraan om het werk enigszins te verlichten.

In 2009 werd de bvba ‘Vantomme Dak- en Gevelwerken’ opgericht met ondertussen 3 vaste werknemers.

Anno 2017 mogen we beweren dat we een vertrouwde naam zijn geworden in de streek, met voornamelijk particulier werk in een straal van zo’n 20 km rond Lauwe. Vooral in renovatie en vernieuwbouw zijn we actief, in mindere mate nieuwbouw; en dit zowel rechtstreeks voor de bouwheer als voor een aantal ‘vaste’ architecten waar we een goede verstandshouding mee hebben.


Visie

Een dak (en bij uitbreiding het hele bouwproces) laat je best over aan specialisten die weten wat ze doen, hoe ze dit doen en vooral waarom ze het zo doen. Dit alles moet echter gebeuren tegen de juiste prijs.

De bouw heeft de laatste 20 jaar een enorme evolutie ondergaan, en daar waar het dak vroeger enkel dienst deed om uw huis waterdicht te maken, moet het vandaag de dag ook de warmte binnenhouden, esthetisch mooi zijn en passen in de omgeving, zonnepanelen dragen of dienst doen als tuin (groendaken). Dit alles vraagt gespecialiseerde kennis, waarvan wij ondertussen mogen beweren deze te bezitten. Dit door het continu volgen van bijscholing, vakliteratuur en een portie gezond verstand in combinatie met ondertussen ruim 20 jaar ervaring.

De kwaliteit van het werk staat voorop, dit onder het motto “kwaliteit als prioriteit”. Vandaar de bewuste keuze om klein te blijven en elke dag ook zelf op de werf te staan, samen met de 3 werknemers. Slechts op die manier bereiken we 100 % tevreden klanten.

Yves Vantomme